bovagkeurmerk

040-2076588

Spanje-Portugal 2015-2016

Overwinteren 2015-2016

We vertrekken op 6 december naar het zuiden, we rijden onze vaste route naar Platja D’Aro. We overnachten de eerste nacht in Varzy, we hebben 645 km gereden. We parkeren op het marktplein waar net een kerstmarkt is geweest, het plein is mooi versiert.

Maandag morgen vertrekken we om 8.00 uur, het is al licht en mooi weer om te rijden. Ook nu onze vaste route naar Clermont Ferrand waar we de A 75 oprijden, een snelle route en we hebben een mooi uitzicht, het is helder weer en bijna geen wind. We parkeren na 590 km bij een supermarkt in coursan, aan de D6009 waar we eerst tanken en dan een plekje zoeken voor de nacht.

Dinsdag ook weer vroeg op pad, we rijden tot Platja D’Aro en zijn om 11.30 uur op de camperplaats, hier blijven we een paar dagen staan. We wandelen langs het strand en door de drukke winkelstraten, hier is altijd wat te doen. We zien ook nog wat bekende.  Het is in de nacht koud, maar overdag schijnt het zonnetje en af en toe kunnen we buiten zitten.

Vrijdag morgen is er een grote markt en op zondag is er een soort van winkelzondag.

Maandag 14 december gaan we weer verder naar het zuiden, we wassen eerst de camper voor € 3,00 is hij weer schoon en daarna rijden we richting Tarragona. We gaan via de C65 en de C25 richting Vic en Manresa een route door het binnenland over een rustige snelweg om Barcelona heen, we gaan na Manresa naar de C37 en de C15 en zo komen we weer bij de N 340, we kijken bij Platja LLarga, maar daar kunnen geen campers meer parkeren, er ligt een zandrug en grote keien die het onmogelijk maken om hier te parkeren. We rijden door naar een strandje bij Hospitalet in de buurt. Er komen ook nog een Duitse camper. We staan hier goed voor een paar dagen.

1a

Donderdag 17 december rijden we naar Vinaros, we tanken vlakbij de Aldi met onze bankpas voor € 0,90 per liter diesel, zo goedkoop is al lang geleden. We parkeren aan het strand en ook hier staan weer wat bekenden, we lopen naar het oude centrum. en bij een Prensa kopen we de Hallo, een blad met veel informatie voor camperaars en een tv gids ineen. Het oude centrum van Vinaros is mooi om door te lopen, met smalle straatjes en veel kleine winkeltjes.

Na 6 dagen Vinaros is het tijd om weer verder te gaan, we rijden via de N 340 naar Benicarlo en tanken LPG bij de Repsol N 40.41325  W 000.18416 Dan door naar een strandje in de buurt van Sagunto na 125 km. En ook hier staan bekende, de Kerst gaan we hier vieren.

2a

27 dec gaan we weer verder, we rijden naar Cullera, hier willen we oud en nieuw vieren. We zoeken een plekje, het is hier gezellig druk en het terrein ziet er goed uit. We krijgen een berichtje van Geert en Els, ze komen ook hier oud en nieuw vieren. We gaan de stad in en zoeken een internet café, na ruim 3 weken is het tijd om de mail een keer te lezen. Als we onze mail verstuurd hebben in Cullera, krijgen we een berichtje dat Els en Geert niet komen, ze hebben een probleem met de koelkast en moeten aan de stroom. Ze gaan naar een camperpark in Benicarlo. Wij vieren in Cullera oud en nieuw het is te ver weg om er naartoe te rijden voor een borrel samen. Het is erg druk op de camperplaats in Cullera.

We gaan zaterdag 2 januari verder we parkeren bij Xeraco en het probleem met de koelkast is opgelost, dus we krijgen bezoek. We gaan zondag samen wandelen en drinken in Tavernes koffie, een flinke wandeling.

Zondag waait het flink, ons bezoek vertrekt weer.

3a

Dinsdag gaan we weer verder, parkeren langs het strand in de buurt van Gandia, er staat nog steeds veel wind. Maar de zon schijnt volop. We vinden nog een paar Engelstalige radio zenders met jaren 60 en 70 muziek 94.1 fm, 101.1 fm en 105.35 fm

Donderdag 7 januari vertrekken we weer en gaan eerst in Javea wassen bij een Repsol tankstation, daarna parkeren we aan de rand van het centrum. Niet meer op een pleintje maar in de straten er rondom. Er staan 10 campers.

Vrijdag even naar de kapper en we kopen de Hallo krant bij de Prensa Humpthy Dumpthy tegenover de Deutsche bank aan de grote winkelstraat in Javea.

Zondag 10 januari rijden we naar Moraira, we hebben gehoord van een Belg dat je daar kunt staan op de grote p.pl. voor het stadje. Het is een mooie omgeving, maar in de avond komt de politie en die zegt dat we naar een camping moeten, we rijden 13 km terug naar Javea en zien maandag wel wat we gaan doen. In Javea staan Geert en Els, komt dat even goed uit Els is morgen jarig.

Maandagmorgen dus koffie met gebak en daarna rijden we naar El Campello.

Dinsdag wandelen we naar Sant Jean de Alacant, een mooie wandeling langs de boulevard, we kijken ook bij de nieuwe camperplaats daar en die staat helemaal vol. Na een flinke wandeling is het heerlijk zitten in de zon, met een leesboek. In de avond gaan we samen naar de Chinees in El Campello, we eten er heerlijk.

Donderdag 14 januari rijden we voorbij Alicante en parkeren aan het strand vlakbij Urbanova, we zien er ook het vliegveld liggen.

4a

Een Engelsman met dit kleine busje staat hier net zo mooi als de grote camper voor hem. Je staat hier puur natuur, geen voorzieningen.

Vrijdag 15 januari vertrekken we en we rijden naar La Zenia, we staan bij het nieuwe winkelcentrum, La Zenia Boulevard. Morgen is hier een grote markt daar gaan we naartoe, en we struinen ook rond in het winkelcentrum en vermaken ons best.

Zondag 17 januari rijden we naar een Repsol tankstation in Torrevieja en doen de was, daarna parkeren we aan de zuidkant van de stad aan het strand. Een mooie omgeving met een ruige kust. Hier kunnen we ons wel een paar dagen vermaken.

5a

Woensdag 20 jan rijden we eerst naar Torrevieja, tanken  LPG en rijden naar  Los Alcazares. We parkeren vlakbij het strand en gaan kijken naar de nieuwe Camperplaats Area Narejos, het is er druk. Maar er staan ook campers op andere plaatsen.

6aa

Zoals hier aan het strand, ook wij parkeren hier. We wandelen en zitten aan het strand te lezen. Vrijdag 22 jan rijden we eerst langs de supermarkt en dan door naar La Azohia, daar is het heel druk, maar we vinden een leuke plaats. We wandelen richting haventje en daar staan ook weer campers.

Zaterdag wandelen we naar Isla Plana, daar kunnen we internetten bij het café aan het kleine haventje, het is 45 min lopen, maar je kunt langs het strand blijven lopen.

7aa

Zondag komen Els en Geert ook naar La Azohia en maandag wandelen we samen langs de rivierbedding de heuvels in. We komen bij een klein dorpje en drinken er wat, daarna weer richting de camperplaats. In de middag eten we pannenkoeken die Geert voor ons bakt, we smullen. Dinsdag 26 jan gaan wij weer verder, het is een bewolkte dag. We rijden richting Aquilas en t.z. van de stad staan campers op het strand. Wij parkeren hier ook.

8aa

Je kunt hier de stad inwandelen en de andere kant puur natuur langs het strand lopen. In de stad vinden we een wasserette, selfservice aan de Avda Juan Carlos 1 dat is 25 min lopen vanaf de parkeerplaats. Daar doen we vrijdagmorgen onze was. Zaterdag gaan we eerst naar de markt in Aquilas, daarna rijden we richting San Juan de Los Terreros, daar heb je op verschillende plaatsen mooie strandjes waar je kunt parkeren. Wij parkeren bij Playa Carolina, hier blijven we een paar dagen staan. Het is mooi weer en we gaan zwemmen. Woensdag 3 febr gaan we weer verder en tanken LPG en water bij station t.z.v. Aquilas N 37.38874  W 001.61602 Daarna parkeren we aan het strand bij San Juan de Los Terreros.

In San Juan de Los Terreros staan op 3 febr maar 3 campers als we daar parkeren, de reden zal wel zijn dat het water is afgesloten. We zoeken een plekje en gaan wandelen naar Pozo del Esparto een mooie wandeling langs het strand. Hier kun je luisteren naar radio Terreros op 104.6 fm tussen 17.00 uur en 18.00 uur Nederlands talige presentatie. 

Donderdag 4 febr komen Geert en Els. De volgende dag gaan we samen eten en wordt de verjaardag van Geert gevierd. Zaterdag weer genoeg bij gepraat en wij vertrekken, we rijden de kustweg AL 7107 een mooie route richting Vera. We gaan boodschappen doen en parkeren aan het strand bij Villaricos.

Zondag gaan we naar de markt, die vinden we altijd gezellig. Als we terug komen bij de camper is er volop leven in de brouwerij er is een Fransman met de camper te ver op het strand gereden. Met man en macht wordt er gewerkt om de camper weer uit het rulle zand te krijgen.

9a 

Maandag 8 febr blijven we ook nog hier en wandelen richting Palomares, ook daar staan campers aan het strand.

Dinsdag doen we boodschappen en parkeren aan het strand net voor Vera playa. Woensdag wandelen we langs het strand naar Garrucha een wandeling van ruim een uur. We drinken ergens wat en lopen weer richting camper. In de middag zitten we buiten, het lijkt wel zomer.                                                                    

Donderdag laat in de middag rijden we naar Vera playa daar is een self service wasserette, je kunt er met de camper in de straat parkeren N 37.20016 W 001.81903 aan de andere kant van winkelcentrum langs de doorgaande weg is een Hollandse friettent, die heet de Cactus bar. Hier eten we een frietje en rijden naar de haven in Garrucha, daar gaan we vrijdagmorgen even naar de markt en dan door naar Carboneras. Daar parkeren we bij het strand. Er is goed weer voorspeld, maar het is bewolkt en er staat veel wind.

Zaterdag wordt hier carnaval gevierd en het is tot laat onrustig.

Zondag 14 febr rijden we richting Roquetas de Mar en parkeren bij het strand, ook hier veel wind en af en toe een spetter regen.

10a

Vandaar de mooie regenboog. Hier wandelen naar Aguadulce.

De volgende dag richting haven van Roquetas de Mar. De mooie boulevard nodigt uit voor een flinke wandeling, er staat flink wat wind en buiten zitten kan niet.

Woensdag gaan we de was doen, richting het centrum is een wasserette N36.75587 W 002.60940  je kunt makkelijk in een zijstraat parkeren.
We kijken wat het weer gaat doen de komende tijd en besluiten om weer terug te rijden langs de Spaanse oostkust.

Vrijdag vertrekken we en tanken eerst LPG bij een Repsol station richting Almeria N 36.81929 W 002.59731 daarna parkeren we in Almeria aan de boulevard. Er staat nog steeds een flinke wind, we wandelen wat en gaan op zondag 21 febr weer verder richting noorden. We parkeren voor Mojacar bij de strandtent van Antonio.

Maandag rijden we eerst naar Vera playa voor boodschappen en we gaan de camper wassen, daarna parkeren we bij het strand en later in de middag gaan we naar de Cactusbar een heerlijke Hollandse friet eten Geert en Els zijn daar ook. We kunnen daar ook de mail lezen en versturen.

23 febr rijden we naar het strand bij Vera playa, we hebben geen goede ontvangst op de schotel, hij moet erg lang zoeken en het beeld valt weg. We kijken of we dat aan kunnen passen en we gaan de LMB knop verzetten. We zetten eerst een merkteken hoe hij nu staat, en draaien de LMB knop dan 3 mm naar rechts en we hebben veel betere ontvangst.

Als je onverwachts naar huis moet, dan regelt de verzekering b.v. Aveco je terug reis, je kunt je voorkeur aangeven van waar je wilt vliegen b.v. Alicante en waar je in Nederland het dichts bij huis een luchthaven hebt. Je kunt alles regelen via de mail, de verzekering stuurt je instapkaart via de mail die kun je laten uitprinten bij een printshop. Bij de luchthaven in Alicante zijn parkeerplaatsen waar je de camper kunt stallen b.v. Comfort car parking tel 0034 609614297, je moet eerst bellen om een afspraak te maken, je wordt dan opgewacht bij de poort en naar de luchthaven gebracht. Er wordt Nederlands gesproken. de Coördinaten zijn  N 38.30216  W 000.56916

26 februari gaan we water en diesel tanken en parkeren bij het strand van San Juan de Los Terreros, er staan maar een paar campers. In het dorp bij het park staan er veel meer, wij blijven bij het strand en wandelen naar El Pozo del Esparto, waar ook veel campers staan. Nog steeds veel wind. Zondag 28 februari rijden we naar playa Carolina, daar staan veel meer campers en gelukkig gaat de wind liggen.

Maandag 29 februari is het prima weer en we nemen een duik in zee, we zijn niet de enigste. Het is erg druk bij playa Carolina en woensdag vertrekken we, eerst gaan we water tanken bij een tankstation, net voor Aguilas doen even boodschappen bij Mercadona en parkeren aan het strand van Aguilas. Er staan hier 50 campers.

Maandag 7 maart rijden we weer verder richting Torrevieja, we gaan wassen en LPG tanken en parkeren daarna aan het strand.

11a

Vandaag een bewolkte dag met wat regen, dinsdag schijnt de zon weer. Hier kun je luisteren naar Radio Costa op 93.1 fm. Woensdag morgen 9 maart rijden we naar La Zenia boulevard, daar doen we boodschappen en gaan de mail lezen en versturen.

Woensdag 9 maart, na een bezoek aan La Zenia boulevard rijden we naar La Mata en parkeren bij het park, het is er druk vanwege de markt. We zien ook weer bekende Els en Geert staan hier. We rijden samen richting La Marina en zoeken een plekje om te staan. Het is prima weer en we gaan wandelen.

12a

Ook in La Marina verkopen ze de Hallo, we hebben dus weer een tv gids. We hebben hier een paar mooie dagen. Maandag weer op pad, vlakbij de Lidl richting Guardemar is inmiddels ook een wasserette. N 38.11926  W 000.65715 We rijden richting Santa Pola en wassen de camper bij de p.pl. van de Mercadona, daarna nog wat boodschappen doen en dan een plaatsje gaan zoeken langs het strand richting Santa Pola. Hier staan we een paar dagen.

Donderdag 17 maart rijden we naar El Campello, we wandelen langs het strand richting St Joan d’ Alacant. Een mooie wandeling.

Zaterdag 19 maart rijden we naar Calpe, daar is het erg druk met campers, de camperplaatsen staan vol en nog een paar straten.

Op zondag is het druk op het strand en de boulevard, het is heerlijk weer.

Maandag rijden we verder richting Gandia en zoeken een plaatsje bij het strand. Vandaag een dag met af en toe een bui en op dinsdag is het niet veel beter.

Woensdag 23 maart gaan we de was doen in Grau de Gandia vlakbij de Carrefour is een wasserette. Als de was gedaan is zoeken we weer een plaatsje aan het strand richting Daimus, het zonnetje schijnt weer.

Donderdag 24 maart is het heerlijk weer en gaan we naar het strand, we hebben een windscherm nodig, er staat wel wat wind. Maar we nemen een verfrissende duik voor we terug gaan naar de camper. Er wordt verteld dat in Cullera alles geruimd is. De 100 campers die er stonden moesten binnen 2 uur weg zijn. Zo af en toe gebeurd dat.

Zaterdag morgen eerst wat boodschappen doen en dan gaan we kijken in Cullera, er staan 20 Spaanse campers en wij parkeren er ook, het is er ongekend rustig en prima weer. We horen vertellen dat er op eerste Paasdag om 8.00 uur in de morgen een processie wordt gehouden in het centrum van het stadje, er wordt uitgebeeld dat Maria, Jezus ziet na zijn verrijzenis. Er komen uit verschillende straten muziekkorpsen richting Place d’ España, met een met bloemenwagen met een beeld van Maria en uit een andere straat een bloemenwagen met een beeld van Jezus. Als ze samenkomen is er een groep mensen die snoepjes rondstrooit. Er is een feest stemming, daarna gaat men samen naar de kerk.

Maandag 28 maart rijden we richting Nules en kijken bij het strand, daarna rijden we richting Castelló, waar we een mooi plekje vinden. Els en Gerard zijn er ook, we kletsen bij en wandelen langs het strand Dinsdagmorgen rijden we naar Miami Platja we hebben er afgesproken met broer en schoonzus, we picknicken kletsen bij en in de avond gaan we eten bij restaurant Casa Blanca, het is een gezellige dag geweest die we op een mooie manier afsluiten Woensdagmorgen rijden we naar Castelló terug, maar de politie is daar komen vertellen dat er niet meer vernacht mag worden. We overleggen even waar we nu gaan kijken en rijden richting Orpesa. Daar parkeren we bij het strand. We blijven hier een paar dagen staan, wandelen naar het drukke centrum, waar het heel toeristisch is.

13a

Maandag 4 april, begint onze laatste week van deze overwintering, we gaan een kijkje nemen aan het strand bij Torreblanca, ook hier staan campers, we parkeren en gaan de omgeving bekijken. Vanmorgen wat regen, maar nu is het droog.

14a

Dinsdag 5 april wandelen we naar Torreblanca, de volgende dag gaan we kijken of er in Benicarlo campers bij het strand staan.

15a

Dan door naar Vinaros, even boodschappen doen en uiteindelijk parkeren we aan het strand vlakbij Cambrils. Er zijn een boel campings in de buurt, maar zo staan heeft onze voorkeur. Een mooie dag, we verkennen de omgeving.

Donderdag gaan we nog even genieten in Platja Miami, dit wordt de laatste dag luieren, morgen gaan we richting huis rijden. De eerste etappe gaat naar Le boulou, daar gaan we bij Le Clerc even de was doen en dan richting de camperplaats. Die staat om 16.00 uur vol, een gewild plekje voor de terug reis.

Zaterdag rijden we via Perpignan en Narbonne richting de A 75, na ongeveer 450 km parkeren we bij een oud stadje langs de A 75 Montpeyroux, er is een prima camperplaats met uitzicht op het stadje en de omgeving, op een hoogte van 460 mtr.

16a

Je kunt hier prima staan. Zondag rijden we naar Suippes een rit van 485 km. De laatste etappe is maandag, dan rijden we nog ruim 400 km en in de middag genieten we van de zon in het Brabantse land.

Een mooie overwintering zit erop.

De Gijsjes