bovagkeurmerk

040-2076588

Tips

Hieronder vindt u 10 belangrijke tips voordat u op reis gaat.

Tip 1

Bij het stallen of langdurig stilstaan van een kampeerauto, ontstaat er condensvocht in de brandstoftank. Dit kan schade veroorzaken aan de brandstofpomp van de kampeerauto. Om dit te voorkomen adviseren wij minimaal 1 keer per jaar een dieseltoevoeging te gebruiken en de kampeerauto altijd met een volle tank weg te zetten.

Tip 2

Sommige kampeerauto’s hebben nog loodzuur accu’s/batterijen, die gevuld zijn met water. Controleer dit regelmatig, want bij gebruik van een zonnepaneel verdampt dit, waardoor Uw accu stuk gaat.

Tip 3

Over het algemeen zijn camperbanden eerder verouderd dan versleten. Na 6 jaar is er een verhoogd risico op een klapband. Laat daarom tijdig Uw banden controleren en zo nodig vervangen.

Tip 4

Huur eerst eens een kampeerauto, voordat U er meteen een koopt, zodat U weet of het camperen U wel bevalt.

Tip 5

Reinig de watertank en de leiding 1 keer per jaar met een speciaal doorvoor bestemd product.

Tip 6

Zorg ervoor dat de accu tijdens het stilstaan van de kampeerauto niet te ver ontlaad of laat anders een spanningsbeveiliging monteren, welke zichzelf uitschakelt bij 11,7 Volt. Met het indrukken van een speciale schakelaar kunt U dan altijd starten en ook gaan hierdoor de accu’s langer mee.

Tip 7

Als de kampeerauto is voorzien van een TV installatie, controleer dan of de kaart van Canal Digitaal het doet voor vertrek. Heractiveer eventueel de smartcard voor vertrek, zodat U tijdens Uw reis gewoon tv kunt kijken, de geldigheid ervan verloopt na 4 weken.

Tip 8

Vervang tijdig de disributieriem inclusief de spanrollen (indien aanwezig), want dit voorkomt motorschade.

Tip 9

Als er veiligheidsgordels in de kampeerauto aanwezig zijn, moeten deze altijd worden gebruikt, ook achterin de kampeerauto.

Tip 10

Zorg voor extra lampen, zekeringen, olie, ruitenvloeistof en een ruitenwisser, want sommige onderdelen zijn moeilijk te krijgen onderweg of veel te duur.